Trafikflyghögskolan

Lunds Tekniska Högskola

Denna sida på svenska This page in English

Senare del av kandidatprogrammet trafikflygare

Utbildningen ”Senare del av kandidatprogrammet trafikflygare”, vänder sig till dig som arbetar, eller har arbetat, som trafikflygare. Programmet är en "Senare del-utbildning", vilket innebär att dina tidigare studier och erfarenheter bedöms och om de motsvarar behörighetskraven nedan, kan du efter avslutat program ansöka om en kandidatexamen.

Läs också mer om ”Senare del av program” på LTH hemsida

Följande ska styrkas i din ansökan senast sista kompletteringsdag:

• Grundläggande behörighet.
  • Engelska motsvarande gymnasieskolans Engelska 6 eller Engelska B.
  • Har, eller har haft, ett giltigt MPL(A), CPL(A) eller ATPL(A) utfärdat av EASA-stat.
  • Har, eller har haft, endera av antingen: a) typbehörighet på flygplan som kräver minst 2 flygbesättningsmedlemmar (Multi Pilot Aeroplane), eller b) typ- eller klassbehörighet på flygplan certifierat för en pilot och klassificerat som komplext högprestanda-flygplan (Single Pilot High Performance Complex Aeroplane).
  • Minst 300 timmar som pilot i godkänd flerpilotoperation.

Ansökan

Utbildningen anordnas en gång per år, på höstterminen. Ansökan kan endast göras genom denna länk under ansökningstiden.

15 februari 2021         första ansökningsdag

15 mars 2021             sista ansökningsdag

1 april 2021                sista kompletteringsdag/sista dag att styrka avgiftsfrihet

Behörighet styrkes genom att tillsammans med ansökan ladda upp följande dokument på www.antagning.se:

• Gymnasiebetyg inkluderande betyg motsvarande Engelska 6/Engelska B (om dessa inte redan finns med på antagning.se)
  • Kopia på flygcertifikat inklusive typbehörighet
  • Kopia på sista tre sidor i loggboken som styrker flygtid som pilot i flerpilotoperation.

(Vänligen notera att språkkravet i engelska avser gymnasiebetyg, ej EASA ELP)

• Antal timmar som pilot i godkänd flerpilot-operation.

Studietakt

Programmet läses normalt på en studietakt om halvfart, 50%. I mån av plats och möjlighet kan man efter antagning ansöka om att få en individuell studieplan upprättad med studier på helfart, 100%.

Individuell studieplan

För varje student som antas till senare del av ett program utarbetas normalt en individuell studieplan. För Trafikflygarprogrammets senare del använder vi en gemensam studieplan enligt utbildningsplanen nedan.

Utbildningen

Under den fyra terminer långa utbildningen på halvfart läser du följande kurser:

• Grundläggande pedagogik inom flygutbildningsområdet, 10 hp
  • Projektarbete, 7,5 hp
  • Management inom flygbranschen, 10 hp
  • Mänskliga Faktorer, 15 hp
  • Examensarbete, 15 hp

Dessa kurser, tillsammans med en tidigare utbildning till kommersiell pilot som motsvarar kursplanerna i kandidatprogrammet trafikflygare, ger dig möjlighet att ansöka om en kandidatexamen med inriktning mot pilot inom tung luftfart, 180 hp. (Degree of Bachelor in Aviation as Pilot in Airline Operation).

Läs mer om programmets innehåll och studieupplägg under Programinformation.

Kursplaner med litteraturlistor finns publicerade här.

Undervisningsspråk

Formellt undervisningsspråk är svenska/skandinaviska. Huvudsaklig kurslitteratur är på engelska. Enstaka föreläsningar och seminarier kan komma att ges på engelska.

Fakta i korthet

Studietakt:  Halvfart, 50 %

Studietid: Dagtid

Undervisningsspråk: Svenska/Skandinaviska

Ort: Lund

Nivå: Grundnivå

Utbildningen kan komma att ställas in vid för få anmälda.

English version of this page here

Till ansökan

Ha följande till hands i elektroniskt format:

• Gymnasiebetyg inkl engelskabetyg, (om detta inte redan finns registrerat på www.antagning.se)
  • Kopia på certifikat
  • Kopia av tre sista sidor i loggbok med uppgifter om antal timmar i flerpilot-operation
Sidansvarig:

Programledare

Mark Milich
E-post: mark.milich@tfhs.lu.se

Frågor rörande: Utbildning, studier, tillgodoräknanden mm

Programadministratör