Hoppa till huvudinnehåll
Student i ett Cirrus-flygplan tillsammans med en flyginstruktör. Foto.

Välkommen till Trafikflyghögskolan vid Lunds universitet

Trafikflyghögskolan (TFHS) vid Lunds universitet är ett av få universitet i Europa med högre utbildning inom flyg. TFHS har en uttalad ambition att fungera som ett centrum för flyg och flygrelaterad utbildning- genom forskning och utveckling.

Flygbranschen tillhör en dynamisk och föränderlig värld. Som en del av Lunds universitet har Trafikflyghögskolan tillgång till ett stort nätverk innehållande experter på en mängd olika områden.

Detta bidrar till att Trafikflyghögskolan kan möta de krav som flygbranschen ställer på utbildningar inom flyg. Därmed kan Trafikflyghögskolan fungera som ett flygcentrum med högre utbildning inom flyg.

Om Trafikflyghögskolan

Flygstudenter i uniform som sitter och diskuterar och skrattar. Foto.

Utbildningar

Flyg- och flygrelaterade yrken ställer idag stora krav på en god grundutbildning inte bara ämnesspecifikt utan även inom andra områden som exempelvis ledarskap och service management. Som en del av Lunds universitet har TFHS en stor möjlighet erbjuda utbildningar som uppfyller dessa målsättningar och krav på hög kvalitet.

Tre flygstudenter sitter vid ett bord och pratar. Foto.

Erasmus+

Med Erasmus+ praktikstipendium – ”Erasmus+ mobilitet yrkesutbildning” - kan du som är studerande vid TFHS ansöka om stipendium som ska användas till utgifter och andra omkostnader i samband med en praktikperiod.

Mer om Erasmus+ samt hur du som student ansöker om stipendiet

Våra sociala medier

Vill du snabbt komma i kontakt med oss eller se det senaste som händer på TFHS rekommenderar vi varmt att du besöker någon av våra sociala medier, flygbloggen eller Flygskolekåren.

Film om Trafikflyghögskolan vid Lunds Universitet